Over Kagami Shiatsu

Image

Over Kagami Shiatsu

Kagami, een spiegel of reflectie in het Japans. Kijk in de spiegel en je lichaam reflecteert hoe je je voelt. Een shiatsu massage is ideaal voor zo’n reflectiemoment van lichaam en geest en werkt over het algemeen bijzonder ontspannend.

Image
Image

The body is a reflection of the soul

Bij een shiatsumassage geef ik aanhoudende druk op het lichaam om de doorstroming van levensenergie, of Ki, te bevorderen of meer in balans te brengen.

Betere doorstroming van Ki, dus een goede energiebalans, heeft ontspanning en een sterkere algehele gezondheid als effect. Met shiatsu geef ik dus de energiebalans weer letterlijk een duwtje in de goede richting.

Tijdens mijn opleiding tot shiatsumasseur bij Iokai leerde ik volgens de Oosterse filosofie kijken naar de mens als geheel. Ik observeer bij de massages niet alleen met mijn ogen, maar ook met mijn handen en luister….

De impact die het toepassen van shiatsu heeft op mijn cliënten, zowel lichamelijk als mentaal, blijft me verbazen en boeien. Elke mens die ik ontvang voor massage leert me weer iets nieuws.

De feedback van cliënten is mijn ‘kagami’. Mensen hebben mijn massages ervaren als rustgevend, ontspannend, prettig en vertrouwd. Dat is een groot compliment en een motivatie om nog meer te verdiepen. 

Na het afronden van mijn gedegen eerste deelopleiding tot shiatsumasseur, studeer ik nog verder  aan de Iokai HBO-opleiding tot Shiatsu therapeut.

Voor mijn shiatsuvaardigheden is kennis van en ervaring met Oosterse denkwijze, bewegen vanuit hara (je centrum), balans en controle, vanuit vele jaren beoefening van onder andere Oosterse krijgskunst, yoga en zelfs dans van onschatbare waarde gebleken.

Tot ziens voor een shiatsumassage op locatie room4yoga (Emmastraat te Velp) of Jinja, centrum voor budo, beweging en ontspanning (Schaapsdrift 24 in Arnhem).

Babette Arends