Do-in combi

Image

Do-in combi

Do-in combi is een combinatie van zelf bewegen en shiatsumassage. 

Do-in is een energie bevorderende yoga en is een goede voorbereiding op de shiatsumassage. De combinatie van oefeningen vooraf en massage zouden voor een optimaal effect moeten zorgen. 

De oefeningen zijn divers en ontspannen. Je doet onder andere meridiaanstrekkingen, relaxte strekkingen die gericht zijn op de werking van bepaalde organen, schud en klopt de energie in je lijf wakker en doet enkele simpele zelf-shiatsu oefeningen.

Per seizoen en uiteraard per persoon, pas ik de combinatie van oefeningen aan, rekening houdend met dat wat ons volgens de Oosterse filosofie op dat moment kan beïnvloeden of aandacht nodig heeft.

De do-in oefeningen die we samen doen, kun je ook thuis herhalen. Het is niet voor niks dat veel mensen met kennis van Oosterse levensfilosofie deze oefeningen regelmatig doen om hun gezondheid op peil te houden.  

Een do-in combi sessie bestaat uit 20 minuten do-in en vervolgens 40 minuten shiatsu.

Voor- tijdens en na de behandeling

Voor
Bij aanvang van de afspraak nemen we kort de tijd om te ‘landen’ en kort te bespreken of er bijzonderheden zijn om rekening mee te houden bij de shiatsumassage.

Tijdens
De shiatsumassage vindt plaats op de futon, de Japanse massagemat, op de grond. Massage kan afwisselend liggend op de buik, rug of zij gegeven worden. Er heerst rust, ontspanning en concentratie en even wegdommelen mag.

Na
Na de shiatsu is het belangrijk om goed water te drinken. Gun het jezelf om ruim in te plannen tot een volgende afspraak of verplichting op de dag.

Kleding blijft aan. Zorg voor makkelijk zittende kleding, zonder riem of knopen, en een paar sokken. 

Image